Fyrwiki

Från fyrwiki
(Omdirigerad från Fyrwiki:Om)
Hoppa till navigering Hoppa till sök

VälkommenFyrwikiBlåGul.jpg

Fyrwiki - Svenska Fyrsällskapets Lexikon - visades på "nätet" första gången 2013 och har sedan dess ständigt vuxit i omfattning. Innehållet bygger på bidrag som medlemmar och andra ställt till förfogande.

Fyrwiki (även kallat Fyrlexikon ) tillhör Svenska Fyrsällskapet, en svensk nationell, opolitisk, ideell organisation för allmännytta.


Fl 3s.jpg

SweFlag.jpg Symbol fyr.jpg Symbol fsk.jpg Lur ritad.jpg Blixtsymbol.jpg Symbol kassfr.jpg Symbol racon.jpg Livet.jpg SymbolIntFyrdagen.jpg

LoggaSvenskaFyrsällskapet.jpg

Om Fyrwiki

  • Det för Fyrwiki använda programmet tillhandahålls av MediaWiki. En databashanterare, för vilken betalas licens, är kopplad till programmodulen.
  • Det av MediaWiki skrivna programmet brukas även av andra användare som exempelvis uppslagsverket wikipedia, som emellertid Fyrwiki inte är lierad med. I wikipedia kan innehållet "läsas" och ändras av "alla". Men här i Fyrwiki kan Du "bara läsa" men inte spara ändringar. Om du vill ha en ändring införd, vänligen ta kontakt med "redaktionen".
  • Bildmaterial och text i Lexikon får "användas av alla". Dock skall du ange att de hämtats från Svenska Fyrsällskapets Fyrwiki och ange namn på eventuell fotograf. Bilderna ligger på servern med måttligt hög upplösning, detta för att inte "spränga" utrymmet. Högre upplösning kan kanske finnas om du kontaktar den som bilden kommer ifrån.
  • Innehåll och utformning av Fyrwiki har skrivits, sammanställts, redigerats och överförts till för programmet läsbar kod av medlem Nr 35 Leif Elsby, som även gjort nästan alla kartor och gjort dem interaktiva (klickbara). Arbetet har gjorts helt ideellt och utan någon kostnad för Svenska Fyrsällskapet.

Länkar

F.d. ordföranden Esbjörn Hillberg har ordet (klicka här).

Länk till Svenska Fyrsällskapets hemsida.

Länk till Tidskriften Blänket på Svenska Fyrsällskapets hemsida.

Länk till Tidskriften Blänket i detta Lexikon / fyrwiki.

Länk till Svenska Fyrsällskapets register för fyrpersonal.

Länk till Huvudsidan på detta Svenska Fyrsällskapets Fyrwiki.